četrtek, 22. maj 2014

BRIN NITRA

Juniper started its bonsai life in the spring of 2009, when I was invited to Nitra, Slovakia, where I made a demonstration on it. Tomaž Hafner assisted me. Since then, juniper already progressed a lot, but still I am not quite satisfied with its image.
 
Bonsajska pot tega brina se je začela spomladi leta 2009, ko sem bil povabljen v Nitro na Slovaško in tam opravil demonstracijo na njem. Asistiral je Tomaž Hafner. Od tedaj je že lepo napredoval, še vedno pa nisem čisto zadovoljen z njegovo podobo.
 
Juniperus, April 2009, before
 
Juniperus, April 2009, after
 
These days it underwent a new transformation, I chose the new front, but still, in the crown  is still a lot of shock needles. Until it will not change them with the normal (and it will take at least another two seasons), of course, will not be suitable for exhibition. This does not mean that It already brings me a great satisfaction!
 
Te dni je doživel novo preobrazbo, izbral sem novo prednjo stran, predvsem pa je v krošnji še kar nekaj šok iglic. Dokler ne bo vseh zamenjal z normalnimi (in to bo trajalo še vsaj dve sezoni) seveda ne bo primeren za razstavljanje. To pa ne pomeni, da mi že sedaj ne prinaša velikega zadovoljstva!
 
Juniperus, May 2014
 
Meanwhile the students had a defoliating time!
 
Med tem je bil za študente čas za razlistenje!
 

2 komentarja:

Tina pravi ...

Pozdravljen,

Zelo zelo lep bonsai. Imam eno vprašanje s fantom sva se navdušila nad bonsai in sva dobila tiso, ampak ima zelo tanko stebo. Kakšna drevesa so primerna za bonsaje? Starejša ali mlada? Sva čista začetnika na tem področju in vsaka informacija je zelo dobrodošla :).

Želim vam lep dan še naprej in veliko ustvarjanja in uspehov v prihodnje :)

Tina

Tomaž Kovšca pravi ...

Zdravo!
Primerna so starejša drevesa s karakterjem. Izbor začetnega materijala je za uspešno ukvarjanje z bonsaji nadvse pomemben. Vabljena v šolo Tora!!!