četrtek, 16. januar 2014

PRIPRAVLJEN

It's time to show my work at the highest possible level. In recent time I have worked on juniper Mom: crown defined, moss and lichen on the site, pot cleaned and oiled. We're ready for Noelanders trophy!
 
Čas je, da svoje delo pokažem na najvišjem možnem nivoju. V zadnjem obdobju sem se ukvarjal z brinom Mama: krošnja je urejena, mah in lišaji na mestu, posoda očiščena in naoljena. Pripravljena sva za Noelanders trophy!
 

 

 

However, the other day it was very nice meeting of Primorska group of the Tora bonsai school ... :-)
 
Pa zadnjič je bilo zelo fajn na srečanju primorske skupine bonsajske šole Tora ... :-)
 




 

4 komentarji:

Anonimni pravi ...

Če prav vidim, je celotna površina substrata prekrita z mahom. A nisi bil njega dni odločno proti takšnemu prekrivanju?

Tomaž pravi ...

Ne, nikoli nisem bil "odločno" proti :-) Vedno je bila to stvar okusa; meni je še vedno bolj všeč, če se vidi tudi substrat. V tem primeru pa sem se odločil, da mah pustim čez celo površino. Seveda mora biti mah pravilno vzdrževan ...

Anonimni pravi ...

OK, potem pa neodločno.
Ampak nečesa ne razumem. Bolj ti je všeč, če se vidi tudi substrat, ampak za najpomembnejšo razstavo si vseeno vse prekril, z drugimi besedami, eksponat si (po tvoje) poslabšal?

Tomaž Kovšca pravi ...

Tudi tako lahko rečeš. V bistvu pa gre bolj za kompromis; bonsaji pač niso industrijsko štancanje in potrebujejo individualni pristop :-) Enemu paše nekaj, drugemu nekaj ...