torek, 08. november 2011

DAMJAN

Damjan is working on this juniper for a year and a half now, and in this time the tree improved a lot. It is developing nicely and it is getting a planned shape. Today we cut some green mass and wired it again. The branches are positioned, Damjan must keep it compact during the growing season by constant pinching.

Damjan na tem brinu dela že leto in pol in v tem času je brin prehodil dolgo pot. Dobro se razvija in počasi dobiva načrtovano obliko. Danes sva ga razredčila in na novo ožičila. Veje so zdaj postavljene, na Damjanu pa je, da ga z vršičkanjem v rastni sezoni ohranja kompaktnega in stabilnega.


This kind of juniper has a problem with long an cosy growth which doesn't look good. But with constant pinching we can improved that, and this juniper already shows some sign of maturity, because the needles are much shorter and harder then a year before. Meanwhile the tree was transplanted into first bonsai-pot, so it is on a good way to became a nice literati!

Težava pri tej vrsti brinov je namreč dolga in mlahava rast, ki daje videz skuštranosti. A z vztrajnim vršičkanjem se da iglice zelo izboljšati in ta brin že kaže prve znake staranja, saj so iglice že veliko krajše in trše kot so bile pred letom dni. Vmes je drevo odbilo tudi svojo prvo posodo, skratka je na dobri poti, da se razvije v lep literati!

March 2010
November 2011

Ni komentarjev: