petek, 30. marec 2012

SANJSKI TEDEN

I can't believe how much happened again in this last days. I can hardly noticed all happenings around me. To have a person as Hans Van Meer is in my garden - that is really something special. He bring a lot of good energy, energy which will last for a while! Hans also attended the regular Wednesday's workshop of Tora group and we bent some trees together:

Noro, koliko stvari se je spet zgodilo v zadnjih dneh. Komaj dohajam dogajanje okrog sebe. Imeti na svojem vrtu človeka, kot je Hans Van Meer, je res nekaj posebnega. S seboj je prinesel toliko dobre energije, da je bo dovolj še za nekaj časa. Hans je sodeloval tudi na redni sredini delavnici skupine Tora in skupaj smo zvili nekaj dreves:

Miha and Hans studying the tree

Matej and Hans discussing yamadori-potting

Matej's pine was a main tree this week. We started to work on it last Wednesday, when me and Matej couldn't go further, it was midnight and we were really tired. So we postponed the final shaping for this week. We created a great tree with great future. It still leggy for now, because the needles were too far on the tips of the branches. But in next spring, when it will be re-potted in to bonsai-pot, tree will gain on character. A new great tree was created in atelier and this is the most important thing!

Prav Matejev bor je osrednje drevo tega tedna. Na drevesu smo začeli delati že prejšnjo sredo, ko sva na koncu, tja proti polnoči, z Matejem le obnemogla in dokončanje prestavila za teden dni. Nastalo je krasno drevo z lepo prihodnostjo. Za zdaj še malce pretegnjeno in skuštrano, ker so bile iglice vendarle zelo daleč na koncu vej. Že prihodnjo pomlad ob presaditvi v posodo pa bo spet pridobilo na krakterju. Iz ateljeja je odšlo novo odlično drevo, in to je najpomembnejše!

Pinus sylvestris - before

Pinus sylvestris - after

Tree and the happy owner

At the end of our socializing with Hans, Roland makes a fire under his barbecue and evening quickly transformed in to night ...  

Za konec druženja s Hansom je Roland zakuril raženj in večer se je prevesil v noč!

Roland making the dinner

Janez teaching Hans some Slovenian wisdom


Also Miha and Grega came in to atelier this days. Miha was in for basic workshop, Grega worked on a nice Prunus with typical Japanese character. Nice!

V preteklih dneh sta se v ateljeju oglasila tudi Miha in Grega. Miha na začetnem tečaju, Grega pa je delal na simpatični rešeljiki s tipičnim japonskim pridihom. Lepo!

Miha was working on pine

Grega working on Prunus mahaleb


P.S.: The week is still not over - Roland and me will be in Zagreb this weekend, if you want to see a demonstration on spruce, you are invited to come to Croatia in Saturday!

P.S.: Tedna še ni konec - vikend bova z Rolandom preživela v Zagrebu, če bi radi spremljali demonstracijo na smreki, ste v soboto vabljeni na Hrvaško!

3 komentarji:

Nik Rozman pravi ...

Hvala Tomaž... To, da Hans pride bi pa res lahko kaj prej povedal. :(

Nik

Tomaž Kovšca pravi ...

Oj!
Hans je bil tu na privat povabilo Rolanda in mene. Da je prišel še na sredino delavnico je zgolj slučaj. Tudi ostali niso vedeli in je bil za vse presenečenje.
Greš v torek k Vaclavu?

Nik Rozman pravi ...

Žal ne morem v torek.